Kolejny prosty posiłek na zimno. Wartości odżywcze jakie zawiera to: białko 52g, węglowodany 87g, tłuszcze 25g oraz 801kcal.

Składniki:

– 1 duża bułka grahamka lub 2 małe – 150g

– 2 średnie jajka – 100g

– 1 średni ogórek kiszony

– 1 puszka tuńczyka w sosie własnym w kawałkach (125g po odsączeniu wody)

– 1 łyżka stołowa majonezu Winiary

Przyprawy:

  • pieprz i sól do doprawienia tuńczyka
  • bazylia lub oregano do posypania gotowej bułki (wedle uznania, może być bez)

Dodatkowy sprzęt:

  • tarka ręczna

Czas przygotowania – około 20min, tylko ze względu na długi czas gotowania jajek(15 min)

Orientacyjna cena – 6,7zł

  • bułka grahamka – 0,8zł
  • 2 jajka – 1zł
  • ogórek kiszony – 0,2zł
  • puszka tuńczyka – 4,5zł
  • łyżka majonezu – 0,2zł

Przygotowanie:

Przygotować nieduże, głębokie naczynie. Puszkę tuńczyka otworzyć i wylać z niej całą wodę. Odsączony tuńczyk wrzucić do naczynia. Ogórek kiszony zetrzeć na tarce na małych oczkach i wrzucić do naczynia. Jajka ugotować na twardo, zetrzeć na tarce na dużych oczkach i wrzucić do naczynia. Do naczynia dodać łyżkę stołową majonezu. Całość dokładnie wymieszać i w trakcie doprawić solą oraz pieprzem – w ilości wedle uznania. Bułkę grahamkę przekroić na pół i posmarować całą, przygotowaną pastą. Powierzchnię można dodatkowo posypać przyprawą tj. oregano bądź bazylią.

Pamiętaj! Budujmase.pl to nie strona, na której znajdziesz wyrafinowane przepisy kulinarne – jeśli liczy się dla Ciebie nieprzeciętny smak i kunszt kulinarny to odsyłamy na stronę Master Chef’a! Dla nas – kulturystów liczą się jedynie wartości odżywcze danego posiłku – walory smakowe to sprawa drugorzędna.

Podziel się z innymi!Share on Facebook

Ocena: 5.0. Wg 1 głosu.
Proszę czekać...

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Szukaj