Wszelkiego rodzaju “chude” pasty na bazie tuńczyka są uniwersalne i nadają się na posiłki o różnej porze dnia. Dziś pasta z tuńczykiem i pieczarkami marynowanymi. Makroskładniki to: białko 55g, węglowodany 89g, tłuszcze 23g – łącznie 711 kcal.

Składniki:

– 2 średnie jaja ugotowane na twardo – 100g 

– Puszka tuńczyka w wodzie – 120g

– słoik pieczarek marynowanych Vortumnus – 170g

– 5 kromek ciemnego chleba ze słonecznikiem – 150g

– 3 łyżki stołowe musztardy sarepskiej – 50g

Makroskładniki:

Czas przygotowania – 20min (tak długo ze względu na czas gotowania jaj)

Orientacyjna cena za porcję: porcja pieczywa 1zł, puszka tuńczyka 4,5zł, słoik pieczarek marynowanych 4,4zł, 2 jajka 1zł – łącznie około 11zł.

Przygotowanie:

1. jaja ugotować na twardo. 

2. Przygotować głębokie naczynie.

3. Pieczarki odsączyć od zalewy i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.

4. Jajka obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.

5. Wszystkie składniki wrzucić do naczynia, dodać 3 łyżki stołowe musztardy i dokładnie wymieszać.

6. Pastę nałożyć na 5 kromek chleba ciemnego ze słonecznikiem.

Pamiętaj! Budujmase.pl to nie strona, na której znajdziesz wyrafinowane przepisy kulinarne – jeśli liczy się dla Ciebie nieprzeciętny smak i kunszt kulinarny to odsyłamy na stronę Master Chef’a! Dla nas – kulturystów liczą się jedynie wartości odżywcze danego posiłku – walory smakowe to sprawa drugorzędna.

Ocena: 5.0. Wg 1 głosu.
Proszę czekać...

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Szukaj