Wszelkiego rodzaju “chude” pasty na bazie tuńczyka są uniwersalne i nadają się na posiłki o różnej porze dnia. Dziś pasta z tuńczykiem i pieczarkami marynowanymi. Makroskładniki to: białko 55g, węglowodany 89g, tłuszcze 23g – łącznie 711 kcal.

Składniki:

– 2 średnie jaja ugotowane na twardo – 100g 

– Puszka tuńczyka w wodzie – 120g

– słoik pieczarek marynowanych Vortumnus – 170g

– 5 kromek ciemnego chleba ze słonecznikiem – 150g

– 3 łyżki stołowe musztardy sarepskiej – 50g

Makroskładniki:

Czas przygotowania – 20min (tak długo ze względu na czas gotowania jaj)

Orientacyjna cena za porcję: porcja pieczywa 1zł, puszka tuńczyka 4,5zł, słoik pieczarek marynowanych 4,4zł, 2 jajka 1zł – łącznie około 11zł.

Przygotowanie:

1. jaja ugotować na twardo. 

2. Przygotować głębokie naczynie.

3. Pieczarki odsączyć od zalewy i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.

4. Jajka obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.

5. Wszystkie składniki wrzucić do naczynia, dodać 3 łyżki stołowe musztardy i dokładnie wymieszać.

6. Pastę nałożyć na 5 kromek chleba ciemnego ze słonecznikiem.

Pamiętaj! Budujmase.pl to nie strona, na której znajdziesz wyrafinowane przepisy kulinarne – jeśli liczy się dla Ciebie nieprzeciętny smak i kunszt kulinarny to odsyłamy na stronę Master Chef’a! Dla nas – kulturystów liczą się jedynie wartości odżywcze danego posiłku – walory smakowe to sprawa drugorzędna.

Ocena: 5.0. Wg 1 głosu.
Proszę czekać...

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Szukaj
Yes No