Łosoś we wszystkich formach jest jedną z najdroższych ryb, a jego walory smakowe są nieprzeciętne. Ponadto – zawiera sporą ilości białka i niewielką ilość (8%) tłuszczu. Łosoś wędzony nadaje się jako dodatek do wielu dań – nasza dzisiejsza propozycja to kajzerki z twarogiem i łosoś wędzony. Makroskładniki to : białko 55g, węglowodany 66g, tłuszcze 11g – łącznie 604 kcal.

Składniki:

– 100g Łososia wędzonego 

– 2 bułki kajzerki

– średniej wielkości ogórek zielony – 100g

– pół kostki twarogu łowickiego – 100g

– pół szklanki jogurtu naturalnego 0% – 100g

Makroskładniki:

 

Czas przygotowania – 10 min 

Orientacyjna cena za porcję: 100g łososia – 8zł, 2 kajzerki 0,8zł, ogórek 0,5zł, pół kostki twarogu 1,5zł, pół szklanki jogurtu 0,8zł – łącznie 11,60zł

Przygotowanie:

1. Ogórek zielony obrać ze skórki i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.

2. Do naczynia wrzucić twaróg, ogórek oraz jogurt naturalny – całość doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.

3. Kajzerki przekroić na pół, posmarować przygotowanym twarogiem i ułożyć na nich kawałki łososia.

Pamiętaj! Budujmase.pl to nie strona, na której znajdziesz wyrafinowane przepisy kulinarne – jeśli liczy się dla Ciebie nieprzeciętny smak i kunszt kulinarny to odsyłamy na stronę Master Chef’a! Dla nas – kulturystów liczą się jedynie wartości odżywcze danego posiłku – walory smakowe to sprawa drugorzędna.

Ocena: 4.0. Wg 1 głosu.
Proszę czekać...

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Szukaj
Yes No