Łosoś we wszystkich formach jest jedną z najdroższych ryb, a jego walory smakowe są nieprzeciętne. Ponadto – zawiera sporą ilości białka i niewielką ilość (8%) tłuszczu. Łosoś wędzony nadaje się jako dodatek do wielu dań – nasza dzisiejsza propozycja to kajzerki z twarogiem i łosoś wędzony. Makroskładniki to : białko 55g, węglowodany 66g, tłuszcze 11g – łącznie 604 kcal.

Składniki:

– 100g Łososia wędzonego 

– 2 bułki kajzerki

– średniej wielkości ogórek zielony – 100g

– pół kostki twarogu łowickiego – 100g

– pół szklanki jogurtu naturalnego 0% – 100g

Makroskładniki:

 

Czas przygotowania – 10 min 

Orientacyjna cena za porcję: 100g łososia – 8zł, 2 kajzerki 0,8zł, ogórek 0,5zł, pół kostki twarogu 1,5zł, pół szklanki jogurtu 0,8zł – łącznie 11,60zł

Przygotowanie:

1. Ogórek zielony obrać ze skórki i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.

2. Do naczynia wrzucić twaróg, ogórek oraz jogurt naturalny – całość doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.

3. Kajzerki przekroić na pół, posmarować przygotowanym twarogiem i ułożyć na nich kawałki łososia.

Pamiętaj! Budujmase.pl to nie strona, na której znajdziesz wyrafinowane przepisy kulinarne – jeśli liczy się dla Ciebie nieprzeciętny smak i kunszt kulinarny to odsyłamy na stronę Master Chef’a! Dla nas – kulturystów liczą się jedynie wartości odżywcze danego posiłku – walory smakowe to sprawa drugorzędna.

Podziel się z innymi!Share on Facebook

Ocena: 4.0. Wg 1 głosu.
Proszę czekać...

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Szukaj