Rybę można także przygotować w wersji orientalnej. Sprawdź przepis na morszczuka podanego w ziołach na imbirowej dyni.
Makroskładniki
- Kalorie: 477kcal
- Węglowodany: 39g
- Białko: 63g
- Tłuszcze: 12g
Składniki (na 1 porcję)
- morszczuk 300g
- dynia 400g
- imbir świeży
- koperek
- papryka czerwona 150g
- sól, pieprz
- zioła prowansalskie
- oliwa
Sposób przygotowania
- Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Posypujemy świeżo startym imbirem. Paprykę kroimy w paski.
- Warzywa oraz rybę układamy na blasze skrapiamy odrobiną oliwy, posypujemy przyprawami.
- Pieczemy. Rozdrobnioną rybę układamy na warzywach.
- Posypujemy koperkiem.
Poznaj plany dietetyczne Budujmase i uzyskaj dostęp do przepisów opracowanych przez dietetyków.
Podobne artykuły:
- Pierś z kurczaka ze szpinakiem i pieczoną dynią z imbirem
- Sałatka z zielonej soczewicy i dyni
- Makaron warzywny z kurczakiem po tajsku i chipsami z jarmużu
- Grillowany pstrąg z suszonymi pomidorami i gałązkami rozmarynu
- Udko z kurczaka z puree z groszkiem i gotowanymi buraczkami