WSZYSTKO O TRENINGU, DIECIE I SUPLACH!

Pieczony udziec z indyka z żółtym ryżem

Pieczony udziec z indyka z żółtym ryżem

Zobacz jak przygotować pieczony udziec z indyka na żółtym ryżu.

Makroskładniki

  • Kalorie: 556kcal
  • Węglowodany: 77g
  • Białko: 46g
  • Tłuszcze: 7g

Składniki (na 2 porcje)

  • udziec z indyka 400g
  • 1 łyżka soli
  • 2 łyżki papryki słodkiej
  • czosnek (4-5 ząbków)
  • majeranek garść
  • ryż Basmati 200g
  • kurkuma lub szafran

Sposób przygotowania

  1. Udziec dobrze nasolić, następnie natrzeć czosnkiem oraz obsypać dość obficie papryką słodką i majerankiem.
  2. Tak przygotowany udziec włożyć do rękawa do pieczenia, podlać wodą (nie za wiele ok. pół szklanki) i związać rękaw.
  3. Indyka wsadzić do rozgrzanego do 220 ºC piekarnika na 15 minut.
  4. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 180 ºC i piec kolejną godzinę.
  5. Podawać z ryżem ugotowanym z szafranem lub kurkumą.

Plany dietetyczne Budujmase zawierają znacznie więcej pomysłowych przepisów na dania.

Pieczony udziec z indyka z żółtym ryżem


Podobne artykuły:

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *