WSZYSTKO O TRENINGU, DIECIE I SUPLACH!

Polędwiczki wieprzowe ze śliwkami

Polędwiczki wieprzowe ze śliwkamiZobacz jak przygotować polędwiczki wieprzowe ze śliwkami.

Makroskładniki

  • Kalorie: 724kcal
  • Węglowodany: 80g
  • Białko: 65g
  • Tłuszcze: 16g

Składniki (na 2 porcje)

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 500g śliwek węgierek, u mnie mrożone
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki czerwonego octu balsamicznego
  • 1/2 szklanki wina czerwonego wytrawnego
  • 2 łyżeczki cukru
  • 4 łyżki oleju
  • 200g soczewicy pomarańczowej
  • imbir

Sposób przygotowania

  1. Na patelni rozgrzać ocet balsamiczny i rozpuścić w nim cukier, dodać śliwki i chwilę podsmażyć. Wlać wino i dusić, aż odparuje.
  2. Polędwiczki umyć, osuszyć, posypać solą i pieprzem i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
  3. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na 20 minut.
  4. Polędwiczki pokroić w plastry i podawać obłożone śliwkami, razem z pomarańczową soczewicą.
  5. Soczewicę ugotować z imbirem – super rozgrzewająca potrawa.

Budujmase plany dietetyczne zawierają znacznie więcej ciekawych połączeń smakowych w zbilansowanych proporcjach.

Polędwiczki wieprzowe ze śliwkami

Zapisz

Podobne artykuły:

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *