Produkt do stosowania w trakcie treningu, dostarcza do organizmu najważniejsze aminokwasy. Poprzez zastosowanie tego produktu przyspieszysz anabolizm i poprawisz regenerację. L-Leucyna – aminokwas egzogenny, jeden z aminokwasów rozgałęzionych, należący do aminokwasów ketogennych. Naturalnie występuje w produktach białkowych, mięsie, nabiale, jajach, rybach, ale również pokarmach pochodzenia roślinnego. Leucyna uważana jest za jeden z najważniejszych aminokwasów dla organizmu sportowca. Wynika to z faktu, iż wpływa na sekrecję anabolicznych hormonów, takich jak insulina (w połączeniu z węglowodanami), a także oddziałuje na specyficzne kinazy (mTOR) inicjując w ten sposób syntezę białek mięśniowych i tempo przebiegu tego procesu. Leucyna wpływa również korzystnie na proces redukcji tkanki tłuszczowej przyczyniając się do poprawy składu ciała. Aminokwas ten ma uniwersalne zastosowanie we wszystkich dyscyplinach sportowych niezależnie od poziomu zaawansowania. Dostarczenie pokarmów lub suplementów zawierających leucynę jest priorytetem potreningowym, bez odpowiedniej dostępności tego aminokwasu synteza białek mięśniowych nie może mieć miejsca. Norwalina – należy do aminokwasów nieprotegennych, rozgałęzionych, jest izomerem waliny o bardzo specyficznych właściwościach wykorzystywanych od pewnego czasu w suplementacji sportowej. Norwalina hamuje aktywność enzymu rozkładającego argininę do mocznika i ornityny (arginazy), przez co wyraźnie zwiększa pulę ustrojową tego aminokwasu i nasila jego działanie. Dzięki temu większa ilość argininy może zostać spożytkowana np. w procesie syntezy tlenku azotu – ważnego neuromodulatora i wazolidatora. Tak więc norwalina nasila pro-anaboliczne i antykataboliczne działanie argininy, pośrednio przyczyniając się do poprawy zdolności wysiłkowych i lepszego ukrwienia i odżywienia tkanki mięśniowej. Jabłczan cytruliny – połączenie aminokwasu cytruliny i kwasu jabłkowego w jedną molekułę, charakteryzujące się dobrą rozpuszczalnością w płynach i wysoką stabilnością chemiczną. Zjonizowana postać kwasu jabłkowego, bierze udział w przemianach energetycznych zachodzących w ustroju, dzięki czemu uzupełnia potencjał cytruliny o dodatkowe właściwości.W badaniach naukowych z udziałem sportowców jabłczan cytruliny przyjmowany w dawce 6g na dobę wyraźnie poprawiał zdolności wysiłkowe i zmniejszał uczucie zmęczenia u badanych, a także korzystnie wpływał na równowagę kwasowo-zasadową i wychwyt zwrotny wodorowęglanów przez nerki. Zarówno przesłanki teoretyczne jak i wyniki próby praktyczne wskazują wyraźnie, iż suplementacja jabłczanem cytruliny może mieć szerokie zastosowania we wspomaganiu wysiłku na każdym poziomie wytrenowania, zarówno w przypadku przedstawicieli dyscyplin siłowych, wytrzymałościowo-siłowych, jak i wytrzymałościowych.

Skład (porcja 9,94g): Hydrolizowany koncentrat białka serwatkowego 4000 mg, L-leucyna 2500 mg, Jabłczan Cytruliny 1500 mg, L-Norwalina 100 mg 

Sposób użycia: Porcję 9,94g wymieszać w 300ml wody. Należy stosować w trakcie treningu.

Podziel się z innymi!Share on Facebook

Brak głosów.
Proszę czekać...

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Szukaj