4+ Nutrition – AAKG+: Arginina jest składnikiem pokarmowym, z którego powstają w organizmie związki aktywne biologiczne, ważne dla kształtowania sylwetki, rozwoju zdolności wysiłkowych i utrzymania sprawności seksualnej – agmatyna i tlenek azotu (NO). Umożliwia właściwe dokrwienie, dotlenienie i odżywienie tkanki mięśniowej, ułatwia rozwój masy mięśniowej, redukcję tkanki tłuszczowej oraz erekcję. Jak działa arginina? Arginina przemieniana jest w hormon gazowy – tlenek azotu NO. Tlenek azotu uruchamia produkcję cyklicznych nukleotydów. W tkance mięśniowej, cykliczne nukleotydy biorą udział w cyrkulacji krwi, dystrybucji tlenu, aminokwasów, kreatyny i składników energetycznych, generowaniu impulsu siłowego i anabolizmie białek, więc ostatecznie stymulują rozwój siły i masy mięśniowej. W komórkach tłuszczowych natomiast, intensyfikują lipolizę i termogenezę, czyli rozpad cząsteczek tłuszczów zapasowych z wyzwoleniem energii termicznej. Arginina przemieniana jest w poliaminy – nieodzowne elementy maszynerii syntezy białek. Poliaminy nie tylko dobudowują masę białek do komórek mięśniowych, ale również dobudowują nowe komórki mięśniowe do puli już istniejących. Za ich pośrednictwem, dzięki argininie, możemy oczekiwać trwałego przyrostu stabilnej masy mięśniowej. Następnie arginina przemieniana jest w agmatynę – aminę o właściwościach zbliżonych do termogeników. 

Skład: L-arginina (AAKG) – 2g w 2tabl.

Sposób użycia: Spożywać 2 tabletki dziennie, powijając wodą lub sokiem.

Brak głosów.
Proszę czekać...

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Szukaj
Yes No