Izolat białka serwatki oparty na najlepszym na świecie surowcu – Provon 290/295 produkowanym przez korporację Glanbia. Dlaczego zastosowaliśmy akurat Provon 290? Naszym celem było zaoferowanie białka bez żadnych kompromisów. Surowiec miał być najlepszy na świecie. Bezdyskusyjnie. Analizy i poszukiwanie surowców zajęły pół roku. Podczas tych miesięcy analizowaliśmy jakie białko, a konkretniej – jaki Izolat WPI cieszy się od lat największa renomą, uznaniem i jest najbardziej pożądany przez profesjonalistów. Wszystkie drogi prowadziły do Izolatów korporacji Glanbia, produkowanych technologią CFM – mikrofiltracji w przepływie krzyżowym. Oto tłumaczenia niektórych wpisów na forach dyskusyjnych w USA: „Glanbia opatentowała proces produkcji WPI poprzez CFM używając ceramicznych filtrów, które, o ile wiem, są stosowane tylko przez nich. W tym momencie CFM Glanbii jest prawdopodobnie najlepszym jakościowo białkiem serwatki dostępnym na dużą skalę.„ „Dlaczego to białko? Szukam białka WPI z Glanbii, ponieważ ma wyższe stężenie bioaktywnych niezdenaturyzowanych mikrofrakcji i czynników wzrostu. Jest to wynik odpowiedniego procesu technologicznego. WPI Glanbii jest jedynym izolatem produkowanym opatentowaną technologią CFM. Wszystkie inne izolaty (Volac, Carberry) są mikrofiltrowane i utrafiltrowane. W ultrafiltracji nie tylko redukuje się laktozę, ale i dużo bioaktywnych czynników wzrostu i mikrofrakcji. Izolat użyty do produkcji naszego białka 7Nutrition ISO P290 zawiera: 51 % Gamma-Laktoglobulin 23 % Alfa-Laktalbumin 18 % Glikomakropeptyd 5 % Immunoglobulin 2 % Laktoferyn Wartości odżywcze i waga mogą się różnić od siebie ze względu na smaki.

Skład (w porcji 30g): Białko 24,92 g, Węglowodany 1,71 g, – w tym cukier 1,22 g, Tłuszcze 0,54 g, Profil aminokwasowy, Kwas asparaginowy 2,76 g, Treonina 1,70 g, Seryna 1,07 g, Kwas glutaminowy 4,24 g, Glicyna 0,44 g, Alanina 1,14 g, Walina 1,31 g, Izoleucyna 1,65 g, Leucyna 2,59 g, Tyrozyna 0,73 g, Fenyloalanina 0,73 g, Histydyna 0,41 g, Lizyna 2,52 g, Arginina 0,51 g, Prolina 1,43 g, Cystyna 0,63 g, Metionina 0,56 g, Tryptofan 0,51 g,

Sposób użycia: Zmieszaj 30 gram (1 miarkę) w 150-200ml wody. Dla uzyskania lepszego, bardziej skondensowanego smaku radzimy użyć tylko 150ml.

Brak głosów.
Proszę czekać...

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Szukaj