Whey Protein: to najbardziej wartościowe źródło białka dla intensywnie trenujących sportowców. Whey Protein stymuluje metabolizm, hamuje łaknienie, ogranicza utratę beztłuszczowej masy ciała w trakcie odchudzania oraz stymuluję syntezę białek mięśniowych podczas fazy przyrostu masy mięśniowej. Komponentem białkowym jest ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych, posiadający wysoką wartość biologiczna BV 104 oraz optymalny skład aminokwasów egzo- i endogennych, pozwalający na efektywny wzrost mięśni. Whey Protein jest źródłem wielu biologicznie aktywnych peptydów w tym: alfa-laktoalbuminy, alfa-laktoglobuliny, laktoferyny, laktoperoksydazy, immunoglobulin. alfa-Laktoalbumina oraz alfa-laktoglobulina są źródłem wszystkich, niezbędnych aminokwasów, w szczególności aminokwasów siarkowych: metioniny i cysteiny, aminokwasów rozgałęzionych BCAA i glutaminy. Wysoka zawartość leucyny, kluczowego aminokwasu w procesie aktywacji syntezy białek, sprzyja wzrostowi mięśni i szybkiej regeneracji tkanek po intensywnym treningu siłowym. Aminokwasy siarkowe, poza rolą w obudowie białek mięśniowych, zwiększają stężenie glutationu w komórkach, który jest bardzo ważnym niskocząsteczkowym antyoksydantem, chroniącym składniki komórki przed atakiem „wolnych rodników”.. Laktoferyna wspomaga wzrost, korzystnej dla organizmu, flory bakteryjnej (działanie prebiotyczne). Preparat stymuluje układ hormonalny i odpornościowy człowieka, zapewniając mu odpowiednie warunki do szybkiej regeneracji powysiłkowej i budowy masy mięśniowej. Wysoką wartość odżywczą preparat zawdzięcza idealnej przyswajalności aminokwasów i peptydów białka serwatkowego przy optymalnej zawartości aminokwasów egzo- i endogennych. Dzięki niskiej zawartości tłuszczów i laktozy produkt jest lekkostrawny i zapewnia wykorzystanie zawartych w nim składników odżywczych do wzrostu i odbudowy masy mięśniowej. Whey Protein to idealny preparat dla sportowców stosujących diety redukcyjne w celu zredukowania utraty cennych mięśni a także dla kulturystów w fazie budowania masy mięśniowej, amatorów poprawiających estetykę sylwetki oraz rekonwalescentów po przebytych urazach.

Skład: 30 g (porcja): 116 kcal, białko 80,2 g (85% w s.m.) / 24,1 g, węglowodany 4,9 g / 1,5 g, tłuszcz 5,8 g / 1,8 g. Zawartość witamin w: 100 g / 30 g (porcja): Witamina C 60 mg / 18 mg (30 %*), Witamina B3 18 mg / 5,4 mg (30 %*), Witamina E 10 mg / 3 mg (30 %*), Witamina B5 6 mg / 1,8 mg (30 %*), Witamina B6 2 mg / 0,6 mg (30 %*), Witamina B2 1,6 mg / 0,48 mg (30 %*), Witamina B1 1,4 mg / 0,42 mg (30 %*), Folacyna 0,2000 mg / 0,500 mg (30 %*), Biotyna 0,15 mg / 0,045 mg (30 %*), Witamina B12 0,0010 mg / 0,0002 mg (30 %*)*) – stopień realizacji zalecanego dziennego spożycia (RDA). Zawartość aminokwasów w 100g białka: Kwas L – glutaminowy + L-glutamina 17,1 g , Leucyna 12,0 g, Kwas L – asparaginowy 10,7 g, Lizyna 9,2 g, Treonina 5,8 g, Alanina 5,3 g, Izoleucyna 5,1 g, Prolina 5,0 g, Seryna 5,0 g, Walina 5,0 g , Fenyloalanina 3,7 g , Tyrozyna 3,4 g, Cystyna / Cysteina 3,3 g, Arginina 2,9 g, Metionina 2,5 g, Tryptofan 2,2 g, Histydyna 2,1 g, Glicyna 2,0 g

Sposób użycia: na jedną porcję rozpuścić 30 gramów (3 łyżki stołowe) proszku w 250 ml odtłuszczonego mleka lub wody. Stosować 1-3 porcji dziennie po posiłkach lub miedzy posiłkami.

Brak głosów.
Proszę czekać...

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Szukaj
Yes No