Whey Protein: to najbardziej wartościowe źródło białka dla intensywnie trenujących sportowców. Whey Protein stymuluje metabolizm, hamuje łaknienie, ogranicza utratę beztłuszczowej masy ciała w trakcie odchudzania oraz stymuluję syntezę białek mięśniowych podczas fazy przyrostu masy mięśniowej. Komponentem białkowym jest ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych, posiadający wysoką wartość biologiczna BV 104 oraz optymalny skład aminokwasów egzo- i endogennych, pozwalający na efektywny wzrost mięśni. Whey Protein jest źródłem wielu biologicznie aktywnych peptydów w tym: alfa-laktoalbuminy, alfa-laktoglobuliny, laktoferyny, laktoperoksydazy, immunoglobulin. alfa-Laktoalbumina oraz alfa-laktoglobulina są źródłem wszystkich, niezbędnych aminokwasów, w szczególności aminokwasów siarkowych: metioniny i cysteiny, aminokwasów rozgałęzionych BCAA i glutaminy. Wysoka zawartość leucyny, kluczowego aminokwasu w procesie aktywacji syntezy białek, sprzyja wzrostowi mięśni i szybkiej regeneracji tkanek po intensywnym treningu siłowym. Aminokwasy siarkowe, poza rolą w obudowie białek mięśniowych, zwiększają stężenie glutationu w komórkach, który jest bardzo ważnym niskocząsteczkowym antyoksydantem, chroniącym składniki komórki przed atakiem „wolnych rodników”.. Laktoferyna wspomaga wzrost, korzystnej dla organizmu, flory bakteryjnej (działanie prebiotyczne). Preparat stymuluje układ hormonalny i odpornościowy człowieka, zapewniając mu odpowiednie warunki do szybkiej regeneracji powysiłkowej i budowy masy mięśniowej. Wysoką wartość odżywczą preparat zawdzięcza idealnej przyswajalności aminokwasów i peptydów białka serwatkowego przy optymalnej zawartości aminokwasów egzo- i endogennych. Dzięki niskiej zawartości tłuszczów i laktozy produkt jest lekkostrawny i zapewnia wykorzystanie zawartych w nim składników odżywczych do wzrostu i odbudowy masy mięśniowej. Whey Protein to idealny preparat dla sportowców stosujących diety redukcyjne w celu zredukowania utraty cennych mięśni a także dla kulturystów w fazie budowania masy mięśniowej, amatorów poprawiających estetykę sylwetki oraz rekonwalescentów po przebytych urazach.

Skład: 30 g (porcja): 116 kcal, białko 80,2 g (85% w s.m.) / 24,1 g, węglowodany 4,9 g / 1,5 g, tłuszcz 5,8 g / 1,8 g. Zawartość witamin w: 100 g / 30 g (porcja): Witamina C 60 mg / 18 mg (30 %*), Witamina B3 18 mg / 5,4 mg (30 %*), Witamina E 10 mg / 3 mg (30 %*), Witamina B5 6 mg / 1,8 mg (30 %*), Witamina B6 2 mg / 0,6 mg (30 %*), Witamina B2 1,6 mg / 0,48 mg (30 %*), Witamina B1 1,4 mg / 0,42 mg (30 %*), Folacyna 0,2000 mg / 0,500 mg (30 %*), Biotyna 0,15 mg / 0,045 mg (30 %*), Witamina B12 0,0010 mg / 0,0002 mg (30 %*)*) – stopień realizacji zalecanego dziennego spożycia (RDA). Zawartość aminokwasów w 100g białka: Kwas L – glutaminowy + L-glutamina 17,1 g , Leucyna 12,0 g, Kwas L – asparaginowy 10,7 g, Lizyna 9,2 g, Treonina 5,8 g, Alanina 5,3 g, Izoleucyna 5,1 g, Prolina 5,0 g, Seryna 5,0 g, Walina 5,0 g , Fenyloalanina 3,7 g , Tyrozyna 3,4 g, Cystyna / Cysteina 3,3 g, Arginina 2,9 g, Metionina 2,5 g, Tryptofan 2,2 g, Histydyna 2,1 g, Glicyna 2,0 g

Sposób użycia: na jedną porcję rozpuścić 30 gramów (3 łyżki stołowe) proszku w 250 ml odtłuszczonego mleka lub wody. Stosować 1-3 porcji dziennie po posiłkach lub miedzy posiłkami.

Brak głosów.
Proszę czekać...

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Szukaj