MIKROFILTROWANE BIAŁKO Z DODATKIEM 2 G GLUTAMINY NA PORCJĘ. Najnowszy hit firmy Weider, której udało się uzyskać trudne do połączenia cechy odżywek białkowych w proszku – wysoką jakość z przepysznym smakiem przy jednoczesnym zachowaniu wartości odżywczych. Stało się to możliwe dzięki wykorzystaniu białka uzyskiwanego metodą mikrofiltracji, a więc nienarażonego na wysokie temperatury ani ciśnienia w trakcie procesu produkcyjnego. Białka serwatkowe otrzymywane podczas procesu mikrofiltracji (CFM) zachowują wszelkie frakcje białkowe, ponieważ 99% powstającej odżywki jest niedenaturowana, czyli zawiera wszelkie aktywne biologicznie peptydy. Ponadto zawiera frakcje białkowe, których nie ma w innych odżywkach białkowych oraz dużą ilość aminokwasów rozgałęzionych BCAA i wapnia, potrzebnego w diecie osób uprawiających sporty siłowe. Obecne w produkcie globuliny, glikomakropeptydy i immoglubuliny stanowią bioaktywne frakcje białka, wzmacniające układ obronny organizmy, pełniących funkcje transportowe i regulacyjne, bez których izolat białek serwatkowych byłby niepełnowartościowy i nie zapewniałby całkowitego trawienia i wchłaniania, nadmiernie obciążając układ trawienny. Produkt został wzbogacony o glutaminę, stymulującą procesy syntezy białek mięśniowych oraz zwiększającą poziom hormonów (w tym hormonu wzrostu), pozytywnie wpływających na budowę ciała, a także o witaminę B6, która ułatwia rozkład tłuszczów i węglowodanów i bierze udział w przemianie aminokwasów. Odżywka zawiera: izolat (20%) i koncentrat białka serwatkowego, ważne składniki o wysokiej wartości biologicznej (globuliny i glikomakropeptydy), BCAA, glutaminę. FAZA TRENINGU: Nadaje się zarówno do fazy rozbudowy masy mięśniowej jak i do fazy odłuszczania, np. w cyklu przedstartowym. ZASTOSOWANIE: Odżywka Premium Whey Protein cechuje się szybką przyswajalnością, toteż specjalnie nadaje się do przyjmowania ze śniadaniem i po treningu. Skład: Koncentrat białka serwatkowego, izobat białka serwatkowego, odtłuszczone kakao w proszku, L-glutamina, aromaty, substancje słodzące: cyklaminian sodu, acesulfam K, sacharynian sodu, witamina B6. Preparat zawiera 3,5% laktozy z białka serwatkowego. Sposób użycia: : Wymieszać 30 g proszku (dwie czubate łyżki stołowe) z 300 ml półtłustego mleka (1,5% tłuszczu). Wartość energetyczna 100 ml napoju gotowego do wypicia: 318 kJ / 75 kcal.

Brak głosów.
Proszę czekać...

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Szukaj