MIKROFILTROWANE BIAŁKO Z DODATKIEM 2 G GLUTAMINY NA PORCJĘ. Najnowszy hit firmy Weider, której udało się uzyskać trudne do połączenia cechy odżywek białkowych w proszku – wysoką jakość z przepysznym smakiem przy jednoczesnym zachowaniu wartości odżywczych. Stało się to możliwe dzięki wykorzystaniu białka uzyskiwanego metodą mikrofiltracji, a więc nienarażonego na wysokie temperatury ani ciśnienia w trakcie procesu produkcyjnego. Białka serwatkowe otrzymywane podczas procesu mikrofiltracji (CFM) zachowują wszelkie frakcje białkowe, ponieważ 99% powstającej odżywki jest niedenaturowana, czyli zawiera wszelkie aktywne biologicznie peptydy. Ponadto zawiera frakcje białkowe, których nie ma w innych odżywkach białkowych oraz dużą ilość aminokwasów rozgałęzionych BCAA i wapnia, potrzebnego w diecie osób uprawiających sporty siłowe. Obecne w produkcie globuliny, glikomakropeptydy i immoglubuliny stanowią bioaktywne frakcje białka, wzmacniające układ obronny organizmy, pełniących funkcje transportowe i regulacyjne, bez których izolat białek serwatkowych byłby niepełnowartościowy i nie zapewniałby całkowitego trawienia i wchłaniania, nadmiernie obciążając układ trawienny. Produkt został wzbogacony o glutaminę, stymulującą procesy syntezy białek mięśniowych oraz zwiększającą poziom hormonów (w tym hormonu wzrostu), pozytywnie wpływających na budowę ciała, a także o witaminę B6, która ułatwia rozkład tłuszczów i węglowodanów i bierze udział w przemianie aminokwasów. Odżywka zawiera: izolat (20%) i koncentrat białka serwatkowego, ważne składniki o wysokiej wartości biologicznej (globuliny i glikomakropeptydy), BCAA, glutaminę. FAZA TRENINGU: Nadaje się zarówno do fazy rozbudowy masy mięśniowej jak i do fazy odłuszczania, np. w cyklu przedstartowym. ZASTOSOWANIE: Odżywka Premium Whey Protein cechuje się szybką przyswajalnością, toteż specjalnie nadaje się do przyjmowania ze śniadaniem i po treningu. Skład: Koncentrat białka serwatkowego, izobat białka serwatkowego, odtłuszczone kakao w proszku, L-glutamina, aromaty, substancje słodzące: cyklaminian sodu, acesulfam K, sacharynian sodu, witamina B6. Preparat zawiera 3,5% laktozy z białka serwatkowego. Sposób użycia: : Wymieszać 30 g proszku (dwie czubate łyżki stołowe) z 300 ml półtłustego mleka (1,5% tłuszczu). Wartość energetyczna 100 ml napoju gotowego do wypicia: 318 kJ / 75 kcal.

Brak głosów.
Proszę czekać...

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Szukaj
Yes No