Szejk węglowodanowo-białkowy tym razem w postaci gęstej “papki”. Dedykowany osobom, którzy stosują płatki owsiane w swoim codziennym jadłospisie. Słowo “papka” zostało użyte, ponieważ po przygotowaniu szejk jest dość gęsty. 

Składniki:

– 1 kostka twarogu półtłustego “Łowicki” – 200g

– płatki owsiane (górskie lub błyskawiczne) – 100g

– mleko Łaciate 2% – 200g

– 2 łyżki stołowe miodu pszczelego – 35g

Makroskładniki:

Inne:

– blender (najtańszy blender na allegro kosztuje już od 30zł, warto się w niego zaopatrzyć, przydaje się bardzo często do robienia szejków)

Czas przygotowania – 5min

Orientacyjna cena jednej porcji: porcja 200g mleka 0,5zł, twaróg Łowicki 3zł, płatki owsiane 100g 0,6zł – łącznie 4,1zł

Przygotowanie:

1. Do wysokiego naczynia (typu dzbanek na sok) wrzucić kostkę twarogu.

2. Do twarogu dodać 100g płatków owsianych.

3. Wlać 200g mleka 2%.

4. Dodać około 2 łyżki stołowe miody pszczelego.

5. Całość zblendować i w razie potrzeby dodać wody niegazowanej celem zmniejszenia gęstości szejku.

Pamiętaj! Budujmase.pl to nie strona, na której znajdziesz wyrafinowane przepisy kulinarne – jeśli liczy się dla Ciebie nieprzeciętny smak i kunszt kulinarny to odsyłamy na stronę Master Chef’a! Dla nas – kulturystów liczą się jedynie wartości odżywcze danego posiłku – walory smakowe to sprawa drugorzędna.

Ocena: 4.0. Wg 2 głosów.
Proszę czekać...

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Szukaj
Yes No