Budyń czekoladowy wcale nie musi być nudny. Zobacz jak przygotować go w wersji z płatkami migdałowymi.
Makroskładniki
- Kalorie: 695kcal
- Węglowodany: 127g
- Białko: 16g
- Tłuszcze: 12g
Składniki (na 1 porcję)
- ryż biały 100g
- kakao 2 łyżki
- duży dojrzały banan
- łyżka miodu
- łyżka płatków migdałowych
Sposób przygotowania
- Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, aż do rozgotowania.
- Do odsączonego ryżu dodajemy zblendowanego banana i kakao oraz miód.
- Składniki dokładnie mieszamy.
- Posypujemy płatkami migdałowymi.
Szukasz inspiracji na słodycze w wersji fit? Budujmase plany dietetyczne zawierają ich znacznie więcej.
Podobne artykuły:
- Kawałki morszczuka w ziołach na imbirowej dyni
- Makaron warzywny z kurczakiem po tajsku i chipsami z jarmużu
- Waniliowa owsianka
- Sałatka z zielonej soczewicy i dyni
- Cytrynowy kurczak w fasolce na pure z selera i pietruszki