0
0

Witam

Mam problem, gdyż układam dietę redukcyjną. Moje zapotrzebowanie kaloryczne wynosi ok. 2700 kcal ? Jeżeli obcinam kalorie np. do 2200 to jak ułozyć jadłospis by nie obciąć makroskładników a może je też się obcina ?

Przyykład jako iż 1g bialka to 4 kcal więc muszę uzyskać dziennie z bialka ok 800 kcal a jeżeli obetnę kalorię to będe musial obiciac tez białko? Proszę o pomoc.

0
1

Kalorie pochodzą właśnie z makroskładników i to nimi manipuluje się dobierając odpowiednią kaloryczność. W zależności od tego jaki podział procentowy dobierzesz (np. 50% węglowodany, 25% białko i 25% tłuszcze), tak należy dobrać ilości makroskładników.

W Twoim przypadku 25% x 2700 kcal = 675 kcal z białka i tłuszczy, co daje 169 g białka i 75 g tłuszczy. Reszta to będą węglowodany.

Ponadto, nie obcinaj tak drastycznie kalorii na początku. Wystarczy 300 kcal. Obserwuj co się będzie działo z Twoim ciałem i wtedy możesz wprowadzić ewentualnie jakieś zmiany.

  • Pablo15
    Bardzo dziękuję za pomoc.
Pokazuje 1 wynik
Twoja Odpowiedź
Umieszczaj wpisy jako gość wypełniając pola poniżej lub jeśli masz już konto.
Imię*
Email*
Strona www
Szukaj