0
0

Witam serdecznie !

Jak działa cukier na organizm chyba wszyscy wiedza, a jak to wygląda z miodem ? oczywiście tym naturalnym z pasieki. Jak taki miód traktować, można go spożywać będąc na diecie  czy traktować go jako cukier ?

0
0

Dzień dobry,

W porównaniu z cukrem, który jest źródłem pustych kalorii, miód bogaty jest w składniki mineralne ( tj. sód, potas, wapń, fosfor, żelazo, magnez, tiaminę – czyli wit.B1, ryboflawinę – wit.B2, niacynę i witaminę C) i różnego rodzaju cukrów prostych (ponad 3/4 składu miodu stanowi m.in. glukoza i fruktoza). Jest o wiele bogatszy w wartości odżywcze. Doskonale nadaje się jako zamiennik tradycyjnego cukru w diecie. Można nim nie tylko słodzić napoje, ale także traktować jako dodatek np. do omletów, kanapek itp.

Pokazuje 1 wynik
Twoja Odpowiedź
Umieszczaj wpisy jako gość wypełniając pola poniżej lub jeśli masz już konto.
Imię*
Email*
Strona www
Szukaj
Yes No