Szejk węglowodanowo-białkowy tym razem w postaci gęstej “papki”. Dedykowany osobom, którzy stosują płatki owsiane w swoim codziennym jadłospisie. Słowo “papka” zostało użyte, ponieważ po przygotowaniu szejk jest dość gęsty. 

Składniki:

– 1 kostka twarogu półtłustego “Łowicki” – 200g

– płatki owsiane (górskie lub błyskawiczne) – 100g

– mleko Łaciate 2% – 200g

– 2 łyżki stołowe miodu pszczelego – 35g

Makroskładniki:

Inne:

– blender (najtańszy blender na allegro kosztuje już od 30zł, warto się w niego zaopatrzyć, przydaje się bardzo często do robienia szejków)

Czas przygotowania – 5min

Orientacyjna cena jednej porcji: porcja 200g mleka 0,5zł, twaróg Łowicki 3zł, płatki owsiane 100g 0,6zł – łącznie 4,1zł

Przygotowanie:

1. Do wysokiego naczynia (typu dzbanek na sok) wrzucić kostkę twarogu.

2. Do twarogu dodać 100g płatków owsianych.

3. Wlać 200g mleka 2%.

4. Dodać około 2 łyżki stołowe miody pszczelego.

5. Całość zblendować i w razie potrzeby dodać wody niegazowanej celem zmniejszenia gęstości szejku.

Pamiętaj! Budujmase.pl to nie strona, na której znajdziesz wyrafinowane przepisy kulinarne – jeśli liczy się dla Ciebie nieprzeciętny smak i kunszt kulinarny to odsyłamy na stronę Master Chef’a! Dla nas – kulturystów liczą się jedynie wartości odżywcze danego posiłku – walory smakowe to sprawa drugorzędna.

Ocena: 4.0. Wg 1 głosu.
Proszę czekać...

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Szukaj