Makroskładniki (ilość w g w jednej porcji potrawy):

Kalorie: 726 kcal

Węglowodany: 62 g

Białko: 63 g

Tłuszcze: 22 g

Składniki na 1 porcję:
● Filet z kurczaka 180 g
● Seler
● 2 ziemniaki
● Cytryna
● 2 łyżki masła
● 2 łyżki oliwy z oliwek
● 300 g fasolki szparagowej
● Natka pietruszki
● Sól
● Pieprz świeżo mielony

Sposób przygotowania:  

Piersi z kurczaka zalewamy sokiem z połowy cytryny, doprawiamy pieprzem i solą i odstawiamy na 15 minut do lodówki. Seler i ziemniaki obieramy i kroimy w drobna kostkę. Podsmażamy na maśle do miękkości. Doprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy szklankę wody i dusimy aż się zaczną rozpadać. W tym czasie na oliwie z oliwek smażymy na rumiany kolor piersi z kurczaka. Pod koniec smażenia wyciskamy na patelnię sok z połowy cytryny. Rozgotowany seler miksujemy na gładką masę. Jeśli całość jest zbyt rzadka odparowujemy na małym ogniu intensywnie mieszając. Puree przed podaniem doprawiamy pieprzem i solą. Na tłuszcz ze smażenia kurczaka wrzucamy fasolkę, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy około 3 minut. Na koniec dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki. Posypujemy orzechami włoskimi.

Cytrynowy kurczak w fasolce na pure z selera i pietruszki

Brak głosów.
Proszę czekać...

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Szukaj