WSZYSTKO O TRENINGU, DIECIE I SUPLACH!

Chili con carne

Chili con carneChili con carne to potrawa, która ma ogromne grono zwolenników. Jak ją przygotować w wersji fit? Sprawdź.

Makroskładniki

  • Kalorie: 748kcal
  • Węglowodany: 43g
  • Białko: 56g
  • Tłuszcze: 38g

Składniki (na 4 porcje)

  • ok. 1 kg zmielonego mięsa z piersi z indyka
  • 2 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 4 małe puszki pomidorów lub dwie duże lub ok.1200 gramów świeżych pomidorów
  • 2 duże czerwone papryki
  • 1 puszka czerwonej fasoli bez zalewy lub szklanka samodzielnie ugotowanej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy bez zalewy
  • oliwa
  • sól
  • chili, oregano
  • papryka wędzona lub słodka sproszkowana papryka

Sposób przygotowania

  1. Na niewielkiej ilości oliwy zeszklić posiekaną drobno cebulę, dodać posiekany drobniutko czosnek i jeszcze chwilę razem smażyć, po czym dodać mięso i szybko obsmażyć je na sporym ogniu często mieszając.
  2. Dodać pomidory oraz pokrojoną w kostkę paprykę i wstępnie doprawić solą, chili i oregano.
  3. Gdy całość się zagotuje, zmniejszyć ogień i dusić 10-15 minut, aż sos nieco zgęstnieje.
  4. Dodać fasolę oraz kukurydzę i gotować jeszcze 10 minut.
  5. Doprawić do smaku.

Szukasz inspiracji na ciekawe dania? Poznaj plany dietetyczne Budujmase.

Chili con carne

Podobne artykuły:

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *