Makroskładniki (ilość w g w jednej porcji potrawy):

Kalorie: 1525 kcal

Węglowodany: 149 g

Białko: 89 g

Tłuszcze: 59 g

Składniki na 2 porcje:

● 400 g łopatki wieprzowej
● 1 mała cebula
● 3 ząbki czosnku
● 1 jajko
● kilka pieczarek
● 1 czerwona papryka
● 1/2 puszki czerwonej fasoli
● 1/2 puszki kukurydzy
● 2 papryczki chili
● 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
● 1 łyżeczka słodkiej papryki
● sól, pieprz
● ostra papryka
● 1 litr bulionu
● czarna soczewica 400 g

Sposób przygotowania:

Mięso zmielić, dodać drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko i przyprawy. Uformować małe pulpeciki i wrzucić je na gotujący się bulion. Dodać posiekaną papryczkę chili, fasolę, kukurydzę, pokrojoną paprykę i pieczarki. Gotować 20-30 minut. Dodać koncentrat i doprawić do smaku. Gotować jeszcze 15 minut. Wcześniej namoczoną soczewicę, gotujemy w lekko osolonej wodzie. Pulpety podajemy na soczewicy, polewamy sosem meksykańskim.

Kulki mięsne w ostrym sosie meksykańskim na czarnej soczewicy

[div class='gadd']
[end-div][div class='mob-gadd']
[end-div]
Rating: 5.0/5. Wg 1 głosu.
Proszę czekać...

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Szukaj