Makroskładniki (ilość w g w jednej porcji):

Kalorie: 440 kcal

Węglowodany: 33 g

Białko: 31 g

Tłuszcze: 20 g

Składniki na 2 porcje:

  • kawałek chudej wołowiny 60-70dkg
  • 2 cebule
  • musztarda
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki oliwy
  • czerwona kapusta 500 g
  • 1/2 litra bulionu
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Mięso pokroić na porcje(ale można tez piec w całości, tyle ze dłużej). Posmarować z obu stron musztarda, obtoczyć w mace i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodać pokrojona cebule, chwile przesmaży c, zalać bulionem i dusić ok 1,5 godz.(w razie potrzeby podlać jeszcze woda). Na koniec popieprzyć i ew. dosolić. Bardzo smaczna i aromatyczna wołowina. Podajemy z blanszowaną czerwoną kapustą.

Polędwica wieprzowa podana z ryżem i szpinakiem

Zapisz

[div class='gadd']
[end-div][div class='mob-gadd']
[end-div]
Brak głosów.
Proszę czekać...

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Szukaj