Makroskładniki (ilość w g w jednej porcji potrawy):

Kalorie: 863 kcal

Węglowodany: 62 g

Białko: 47 g

Tłuszcze: 48 g

Składniki na 1 porcję:

● 1 pierś z indyka
● majeranek
● sól, pieprz
● olej kokosowy do smażenia

Składniki marynaty:

● 2 łyżki oliwy
● 1 łyżka sosu sojowego
● 1 ząbek czosnku

Składniki sosu:

● 2 szklanki malin
● 100 ml wody
● 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
● cukier, pieprz
● sok z cytryny

Składniki  dodatków:

● szpinak 300 g
● wiórki kokosowe 50 g
● olej kokosowy

Sposób przygotowania:

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć majerankiem, solą i pieprzem. Oliwę połączyć z sosem sojowym i rozgniecionym czosnkiem. Marynatą zalać mięso w torebce foliowej. Szczelnie zamkniętą torebkę odstawić do lodówki na około 12 godzin. Mięso wyjąć z marynaty (marynatę zachować), podsmażyć z obu stron, zmniejszyć ogień, dusić około 30 minut od czasu do czasu podlewając resztą marynaty.

Sos: maliny zmiksować, zalać wodą, zagotować, zagęścić mąką i gotować jeszcze 1 minutę,  przyprawić szczyptą cukru, pieprzu, kilkoma kroplami soku z cytryny. Szpinak dusimy z olejem kokosowym i wiórkami kokosowymi.

Pierś z indyka w sosie malinowym z kokosowym szpinakiem

Brak głosów.
Proszę czekać...

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Szukaj