WSZYSTKO O TRENINGU, DIECIE I SUPLACH!

Gulasz z udźca indyka z czerwoną papryką

Gulasz z udźca indyka z czerwoną papryką

Gulasz można także przygotować z indyka – zobacz przepis z udźcem i czerwoną papryką.

Makroskładniki

  • Kalorie: 716kcal
  • Węglowodany: 92g
  • Białko: 50g
  • Tłuszcze: 18g

Składniki (na 1 porcję)

  • udziec z indyka 180g
  • 100g kaszy gryczanej palonej
  • bulion (2 szklanki)
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • cebula
  • 1 mała cukinia
  • szklanka pokrojonej w kostkę czerwonej papryki
  • olej kokosowy

Sposób przygotowania

  1. Na patelni podsmażamy indyka pokrojonego w drobne kawałki.
  2. Dodajemy sos sojowy. Dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę.
  3. Podsmażamy i przerzucamy zawartość do miseczki obok.
  4. Na patelnię wrzucamy kaszę, chwilę podsmażamy i zalewamy bulionem.
  5. Gotujemy tak ok. 20 minut.
  6. Potem dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, paprykę, chwilę dusimy.
  7. Następnie dodajemy podsmażonego wcześniej indyka z cebulą.
  8. Chwilę dusimy, sypiemy natką pietruszki.

Więcej przepisów, także na tradycyjne dania w nowszych wersjach znajdziesz na Budujmase plany dietetyczne.


Podobne artykuły:

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *