WSZYSTKO O TRENINGU, DIECIE I SUPLACH!

Wołowina z porami, cebulą i marchewką

Wołowina z porami, cebulą i marchewkąSprawdź jak przygotować kruchą wołowinę z porami, cebulą i marchewką.

Makroskładniki

  • Kalorie: 616kcal
  • Węglowodany: 21g
  • Białko: 52g
  • Tłuszcze: 36g

Składniki (na 2 porcje)

  • 500g wołowiny bardzo dobrej jakości
  • 2 duże cebule
  • 2 duże marchwie
  • 4 pory
  • olej kokosowy do smażenia
  • 200g kaszy gryczanej niepalonej

Składniki marynaty

  • 4 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 2 łyżki octu ryżowego (lub innego octu, jeśli przypadkiem nie mamy ryżowego w domu)
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu

Sposób przygotowania

  1. Mięso pokrój w wąskie paski. Umyj chili, oczyść z pestek i drobno posiekaj, obierz czosnek, pokrój na małe kawałeczki.
  2. Chili i czosnek zmieszaj z sosem sojowym, octem, cukrem, solą i pieprzem (przypraw można użyć mniej, w zależności od upodobań). Zanurz mięso w marynacie i dokładnie wymieszaj.
  3. Przykryj i wstaw do lodówki na przynajmniej 12 godzin. Co pewien czas mieszaj.
  4. Przygotowanie obiadu zacznij od warzyw. Cebule pokrój w piórka, a pory i marchewkę w grube krążki.
  5. Zblanszuj marchewkę. Dokładnie odsącz mięso z marynaty, wrzuć na rozgrzany olej i mocno obsmaż na dużym ogniu.
  6. Dodaj cebulę, pory, zblanszowaną marchew i krótko smaż stale mieszając.
  7. Podawaj z kaszą gryczaną niepaloną.

Więcej ciekawych przepisów znajdziesz na Budujmase plany.

Wołowina z porami, cebulą i marchewką

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Podobne artykuły:

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *