Makroskładniki (ilość w g w jednej porcji potrawy):

Kalorie: 710 kcal

Węglowodany: 54 g

Białko: 75 g

Tłuszcze: 20 g

Składniki na jedną porcję:
● 300 g ziemniaków
● 300 g wędzonego pstrąga
● oliwki czarne
● czerwona cebula
● marchew
● oliwa
● sok z 1/2 cytryny
● musztarda
● 1/4 pęczka pietruszki
● 1 doniczka rukwi wodnej (jeśli jej nie masz, dobra będzie roszponka)
● sól
● pieprz
● garść kaparów

Sposób przygotowania:
Ziemniaki ugotować (nie rozgotować!), pokroić w grubą kostkę. Posiekać pietruszkę, kapary, dodać sok z cytryny, oliwę i musztardę. Doprawić solą i pieprzem. Cebulę pokroić w piórka, ogórka w krążki, a marchew zetrzeć na grubych oczkach. wymieszać z ziemniakami. Rozdzielić mięso pstrąga na mniejsze kawałki (sprawdzić, czy nie ma ości), chociaż w naszej wersji kładziemy jeden duży kawałek na sałatkę. Na wierzchu rozsypać pędy rukwi wodnej i kapary. Sałatka ziemniaczana z wędzonym pstrągiem może być przystawką, ale też pełnym posiłkiem.

Sałatka ziemniaczana z wędzonym pstrągiem

Brak głosów.
Proszę czekać...

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Szukaj