WSZYSTKO O TRENINGU, DIECIE I SUPLACH!

Smażony filet z miruny + ryż, pomidory oraz sałata / B59g W82g T27g

Smażony filet z miruny + ryż, pomidory oraz sałata / B59g W82g T27gNie było jeszcze niczego z rybą – zatem dziś najprostszy posiłek na bazie smażonego fileta oraz ryżu.

Makroskładniki

  • białko: 59g
  • węglowodany: 82g
  • tłuszcze: 27g
  • kalorie: 811kcal

Składniki

  • 1 duży filet z miruny(lub inny) bez skóry (albo 2 małe) – 300g
  • 1 woreczek ryżu – 100g
  • 2 duże liście sałaty lodowej – 60g
  • 2 średnie pomidory – 100g
  • olej słonecznikowy (do smażenia)

Przyprawy

  • przyprawa do ryb Prymat
  • sól
  • pieprz
  • mąka
  • przyprawa Vegeta

Czas przygotowania – 20 min

Orientacyjna cena jednej porcji: 9zł

  • filet z miruny: 7zł
  • 1 woreczek ryżu: 0,70zł
  • 2 pomidory: 1zł
  • 2 liście sałaty: 0,30zł

Sposób przygotowania

  1. Do garnka, w którym będzie się gotował ryż wsypać łyżeczkę Vegety. W tej zalewie ugotować ryż – dzięki temu nabierze lepszego smaku i ciekawego, żółtego koloru.
  2. Filety z ryby umyć i osuszyć. Posolić oraz posypać przyprawą do ryb wedle uznania. W następnej kolejności filety oprószyć mąką i usmażyć na oleju słonecznikowym – do momentu aż nabierze lekko żółtawego koloru(z obu stron).
  3. Sałatę lodową umyć i porozrywać na strzępki.
  4. Pomidory pokroić, dodać soli i pieprzy wedle uznania.
  5. Przygotowane produkty ułożyć na talerzu. Ryż wysypać na strzępki sałaty.

Pamiętaj! Budujmase.pl to nie strona, na której znajdziesz wyrafinowane przepisy kulinarne – jeśli liczy się dla Ciebie nieprzeciętny smak i kunszt kulinarny to odsyłamy na stronę Master Chef’a! Dla nas – kulturystów liczą się jedynie wartości odżywcze danego posiłku – walory smakowe to sprawa drugorzędna.

Podobne artykuły:

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *