Makroskładniki (ilość w g w jednej porcji):

Kalorie: 724 kcal

Węglowodany: 80 g

Białko: 65 g

Tłuszcze: 16 g

Składniki na 2 porcje:

• 2 polędwiczki wieprzowe
• 500 g śliwek węgierek, u mnie mrożone
• sól, pieprz do smaku
• 2 łyżki czerwonego octu balsamicznego
• 1/2 szklanki wina czerwonego wytrawnego
• 2 łyżeczki cukru
• 4 łyżki oleju
• 200 g soczewicy pomarańczowej
• imbir

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzać ocet balsamiczny i rozpuścić w nim cukier, dodać śliwki i chwilę podsmażyć. Wlać wino i dusić, aż odparuje. Polędwiczki umyć, osuszyć, posypać solą i pieprzem i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na 20 minut. Polędwiczki pokroić w plastry i podawać obłożone śliwkami, razem z pomarańczową soczewicą. Soczewicę gotujemy z imbirem. Super rozgrzewająca potrawa.

Polędwiczki wieprzowe ze śliwkami

Zapisz

[div class='gadd']
[end-div][div class='mob-gadd']
[end-div]
Brak głosów.
Proszę czekać...

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Szukaj