Cynk – 6 właściwości, których do tej pory nie znałeś
Cynk jest jednym z najbardziej istotnych pierwiastków w kontekście prawidłowego funkcjonowania organizmu ludzkiego, ogrywającym w nim wiele niezwykle ważnych ról.…
Cynk jest jednym z najbardziej istotnych pierwiastków w kontekście prawidłowego funkcjonowania organizmu ludzkiego, ogrywającym w nim wiele niezwykle ważnych ról.…
Lubisz domowe sposoby na leczenie i wzmacnianie odporności? Już teraz warto przygotować się na nadchodzący sezon jesienno-zimowy. Czy wiesz, że…
Zwiększenie odporności organizmu to temat, który w ostatnim czasie bardzo mocno zyskał na popularności. Wiele osób poszukuje sposobów i metod,…
Wprowadzając do diety olej MCT bez najmniejszego problemu jesteś w stanie zaspokoić potrzeby organizmu na energię. Tłuszczy często unikamy -…
Jesteś na diecie redukcyjnej i zastanawiasz się nad rezygnacją z kolacji? Nie rób tego, taki ruch znacząco zwiększy ryzyko regularnego…
Redukcja tkanki tłuszczowej to ciężka droga, której pokonanie wiąże się z dużą ilością wyrzeczeń. Restrykcyjna dieta i intensywny trening, często…
Prawidłowo skomponowana dieta jest najważniejszym elementem składającym się na przyszły sukces prowadzonych treningów. Odpowiednia podaż substancji odżywczych warunkuje nie tylko…
Indeks glikemiczny (IG) jest w pewnym sensie rodzajem rankingu, informującym o tempie wzrostu poziomu cukru we krwi po spożyciu danego…
Wiele przydomowych ogrodów bogatych jest w najróżniejsze drzewa owocowe. Przeważnie są nimi jabłonie, śliwy, grusze czy wiśnie. Mniej znaną lecz…
Piołun, nazywany także pańskim zielem lub psią rutą, charakteryzuje się gorzkim smakiem i to właśnie z nim najbardziej go kojarzymy.…
Z nazwą kozieradka zetknął się chyba każdy. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości, roślina ta znalazła uznanie zarówno w kuchni,…
Dynia występuje w kilkudziesięciu odmianach, a jedną z najzdrowszych jest dynia hokkaido. Roślina ta charakteryzuje się wysoką wartością odżywczą i…
Mięso czerwone jest bogactwem wielu tłuszczy nasyconych oraz cholesterolu, z tego względu nie można spożywać go na co dzień. Kiedy…