Zobacz przepis na grillowanego pstrąg z dodatkiem suszonych pomidorów oraz rozmarynu.
Makroskładniki
- Kalorie: 1193 kcal
- Węglowodany: 109g
- Białko: 82g
- Tłuszcze: 48g
Składniki (na 1 porcję)
- pstrąg średniej wielkości
- cukinia, czerwona papryka po 100 g
- cebula (jedna mała)
- suszone pomidory w oleju (10 sztuk)
- mix warzyw/ mieszanka brokułowa 300g
- kasza gryczana palona 100g
- 2 gałązki rozmarynu
- czarny pieprz w ziarnach, sól
Sposób przygotowania
- Pstrąga wypełniamy pokrojoną w kostkę cukinią i papryką w paski, dodajemy cebulę pokrojoną w krążki. oraz gałązki rozmarynu. oraz ziarenka pieprzu, solimy.
- Na wierzchu układamy suszone pomidory, Zawijamy folią aluminiową i pieczemy w piecu.
- Warzywa gotujemy na parze, lekko solimy.
- Kaszę gryczaną gotujemy.
- Z pstrąga zdejmujemy pomidory i podajemy je na talerzu, obok pstrąga razem z warzywami i kaszą.
Zobacz plany Budujmase – znajdziesz tam jeszcze więcej zdrowych przepisów.
Podobne artykuły:
- Gulasz z udźca indyka z czerwoną papryką
- Sałatka z zielonej soczewicy i dyni
- Krewetki na paskach warzyw i spaghetti z sepią
- Wołowina z suszonymi śliwkami i grillowanymi pomidorami
- Pulpety z indyka w sosie pomidorowym na korzennym pure z ciecierzycy