Makroskładniki (ilość w g w jednej porcji potrawy):

Kalorie: 1193 kcal

Węglowodany: 109 g

Białko: 82 g

Tłuszcze: 48 g

Składniki na 1 porcję:

● pstrąg średniej wielkości
● cukinia, czerwona papryka po 100 g
● cebula jedna mała
● suszone pomidory w oleju 10 sztuk
● mix warzyw/ mieszanka brokułowa 300 g
● kasza gryczana palona 100 g
● 2 gałązki rozmarynu
● czarny pieprz w ziarnach
● sól

Sposób wykonania:

Pstrąga wypełniamy pokrojoną w kostkę cukinią i papryką w paski, dodajemy cebulę pokrojoną w krążki. oraz gałązki rozmarynu. oraz ziarenka pieprzu, solimy. Na wierzchu układamy suszone pomidory, Zawijamy folią aluminiową i pieczemy w piecu. Warzywa gotujemy na parze, lekko solimy. Kaszę gryczaną  gotujemy. Z pstrąga zdejmujemy pomidory i podajemy je na talerzu, obok pstrąga  razem z warzywami i kaszą.

Grillowany pstrąg z suszonymi pomidorami i gałązkami rozmarynu

Brak głosów.
Proszę czekać...

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Szukaj